Tükörtojásos pizza paradicsomkarikákkal

Pizzát egyszerűbb rendelni, mint sütni. Ez tény. De a saját pizza sütése élmény. A tükörtojásos pizza jó szaftos, mert paradicsomkarikák is vannak a tetején.

A(z) tükörtojásos pizza paradicsomkarikákkal elkészítése

Huh, a pizzát egyszerűbb rendelni, mint megsütni. Ez tény. Ha jófej a futárfiú, az külön élmény. De a saját pizza sütése is az. Ezért időről-időre belefogok....

A tésztával kezdem, mert azt 1 órán át kelni kell hagynom. Szóval veszek egy olyan nagy tálat, amekkorában kényelmesen összekeverhetem majd a tészta hozzávalót. Beleöntöm a tejet, és elmorzsolok benne egy fél kocka élesztőt. Aztán bele a lapos kanál cukor, egy marék a lisztből, és megvárom, amíg felhabosodik a keverék.

Jöhet a többi liszt, az olaj, lehetőleg olíva, a is, összekeverem, és aztán elkezdem kézmeleg vízzel felönteni addig, amíg olyan jó beletúrni a tésztába. Se nem túl fogós, se nem túl híg. Dagasztom, amíg bírom, hát nem órákig, csak amíg el nem unom, mondjuk 10 perc, aztán 1 órára elrakom a pihenőbe, gondosan letakargatva, hogy meg ne hüljön és szép legyen az álma neki, legyen kedve jól fölkelni. Vagyis megkelni.

A feltéthez felcsíkozom a bacon szalonnát, és félcentis karikákra vágom fel a paradicsomokat. A szép gombaformát meghagyva vékonyra szelem a gombafejeket is.

Ha megkelt a tésztám, gyúródeszkára teszem, és kinyújtom úgy, hogy szép korong alakú legyen, akkora, amekkora a pizzasütő tepsim (úgy 40 cm átmérőjű körlap). Kivajazom a tepsit, beleegyengetem a tésztát, és 200 fokra be a sütőbe. 5 percre csak, nem kell neki több, de annyi kell, különben nem lesz tartása a pizzakorongomnak, nem lehet majd kézből enni a szeleteket.

Előszőr alaposan megkenem paradicsomszósszal a pizza felületét, aztán rá a baconcsíkokat, a gombaszeleteket, és a paradicsomkarikákat, majd az egészet alaposan megszórom kukoricaszemekkel. A feltétes pizza vissza a sütőbe, megint 200 fokra, de most legalább kétszer 20 percre. Azért kétszer, mert sülés közben félidőnél kerül majd rá a két tojás, hogy finoman vibráló tükörtojássá süljön majd a pizza tetején, ne pedig kiszáradt rágógumivá, amivel a túl hosszú sütési idő járna.

Tehát 20 perc sülés után kiveszem a pizzát, és rányitok két egész tojást, egymás mellé, épp a közepibe. Azzal vissza a sütőbe még egy negyedórára.

Ha késznek nyilvánítom, megvárom, míg picit kihül, utána szelem a tojások közt ketté (csak ketté!, nem szeletekre - a tojás miatt...) pizzaszeletelővel, mert sütés után túl puha még a tészta, és szakad, pár perc után viszont úgy tudom felvágni, hogy senki sem mondaná meg, nem a pizzafutár hozta.