Tejfölös erdei gombaleves
Ha sok csonté marad korábbról, akkor szeretem főzni a tejfölös erdei gombalevest, mert az adja meg az alapízét. Minél több gombából készül, annál ízletesebb.
A(z) tejfölös erdei gombaleves elkészítése
A hagymát felkockázom, olajon üvegesre pirítom egy jó nagy átmérőjű lábasban.
Megsózom, megborsozom alaposan, tárkonnyal, borókabogyóval fűszerezem. Csontlével felöntöm.
Fedő alatt párolom, puhítom. A levet, ha kell, pótlom. (Vízzel is lehet.)
A felszeletelt erdei gombákat (minél többfélét, annál jobb a leves íze) félidőnél adom hozzá.
Amikor a gombák megpuhultak, elkészítem a tejfölös habarást: 1 nagy evőkanál lisztet 4 dl tejfölben csomómentesre keverek.
A habarásba merek egy keveset a fővő levesből, hogy átmelegítsem a habarást, így az majd nem kap össze.
Óvatosan beleadagolom a hababarást a gombalevesbe, és összeforralom vele.
Tálaláskor tejfölt kanalazok a tányér levesre, amit megszórok még szárított tárkonnyal, így lesz tökéletes.