Zöldséges pizza avagy Pizza Vegga
Aki nem bírja a pizzafutárokat, ahogy én, aki évekig az voltam és nemigen bírom magam, az bírni fogja ezt a sajátsütésű zöldséges pizzát, ami nálam Pizza Vegga.
A(z) zöldséges pizza avagy Pizza Vegga elkészítése
Nagy tálban keverd tésztává a tésztához-valókat. (Az élesztőt előbb futtasd fel kevés langyos vízben, úgy tedd a többihez.)
Tedd félre 1 órára, meleg helyre, letakarva megkelni.
Ha feljött a tészta, nyújtsd ki pizza-alakúra.
Emeled át egy nagy lapos tepsire (én azt használom, ami a konyhai sütőmben alapon van), de tegyél alá sütőpapírt, hogy ne tapadjon le.
Süsd elő a tésztát magas hőfokon (220 felett :P).
Közben szeleteld föl vékonyan, és pirítsd meg kevés olajon a gombát. Sózd is meg enyhén.
Vedd ki a félsült pizzát, kend meg jól paradicsomszósszal. Aztán gondoladban középen felezd meg, és az egyik felét szórd meg a kukoricával, a másik félkorongot meg zöldborsóval.
Mindkettőre szórj egyenletesen gombát.
Vissza a sütőbe, 220 fokra, 20 percre.
20 perc után vedd ki, szórd meg Mozzarrellával, és told vissza a sütőbe, újabb 20 percre.
És eheted.