Vörösboros őzpörkölt baconnel és szegfűgombával

A szarvaspörkölt egyik jófajta változata, ha füstölt szalonnával együtt, vörösborral felöntve főzzük. Köríteni kiskagylótésztával szoktam.

A(z) vörösboros őzpörkölt baconnel és szegfűgombával elkészítése

Kockázzuk fel az őzcombot és a vöröshagymákat.

Olajon piírítsuk üvegesre a hagymát egy lábasban.

Húzzuk le a tűzről, szórjuk meg a pirospaprikával.

Öntsük rá a felvágott őzhúst.

Vágjuk ki 2 paradicsom magházát, a paradicsomhúst szeljük fel vékony geezdekre, és adjuk a húshoz.

Sózzuk, borsozzuk, dobjunk bele 2 babérlevelet és 5-6 szem borókabogyót.

Öntsük fel vízzel, és fedő alatt kezdjük el főzni.

Ha az őzhús már félpiha, adjuk hozzá a mustárt és a vörösbort, főzzük tovább.

Amikor már szinte kész, dobjuk rá az elnegyedelt szegfűgomba kalapokat, és főzzük készre a pörköltet.

Galuskával, forrón tálaljuk.