Vörösboros őzpörkölt baconnel és szegfűgombával
A szarvaspörkölt egyik jófajta változata, ha füstölt szalonnával együtt, vörösborral felöntve főzzük. Köríteni kiskagylótésztával szoktam.
A(z) vörösboros őzpörkölt baconnel és szegfűgombával elkészítése
Kockázzuk fel az őzcombot és a vöröshagymákat.
Olajon piírítsuk üvegesre a hagymát egy lábasban.
Húzzuk le a tűzről, szórjuk meg a pirospaprikával.
Öntsük rá a felvágott őzhúst.
Vágjuk ki 2 paradicsom magházát, a paradicsomhúst szeljük fel vékony geezdekre, és adjuk a húshoz.
Sózzuk, borsozzuk, dobjunk bele 2 babérlevelet és 5-6 szem borókabogyót.
Öntsük fel vízzel, és fedő alatt kezdjük el főzni.
Ha az őzhús már félpiha, adjuk hozzá a mustárt és a vörösbort, főzzük tovább.
Amikor már szinte kész, dobjuk rá az elnegyedelt szegfűgomba kalapokat, és főzzük készre a pörköltet.
Galuskával, forrón tálaljuk.