Tejszínes 3-barackleves mandulaforgáccsal

A tejszínes 3-barackleves alapja kókuszolajon dinsztelt barack. Kell ennél jobb alapozás? ;) A korona pedig a mandulaforgács a leves tetején.

A(z) tejszínes 3-barackleves mandulaforgáccsal elkészítése

A barackokat meghámozom, kimagozom, felkockázom. Egy-egy tucatnyit félreteszek a mindháromféle barackkockából.

Egy evőkanál kókuszolajat merek egy serpenyőbe, rászórom a 10 dkg nyírfacukrot, azaz a xilitet, hogy cukormentes legyen a végeredmény, de persze lehet kristálycukrot is használni e célra.

Magas lángon karamelizálom a cukrot, azaz a nyírfacukor a magas hőfok hatásásra nem barnul be, mint a kristálycukor, hanem átlátszó folyadékká olvad, de ez is megfelel a célnak.

Ha ez - vagy cukorrépa/nádalalpú kristálycukor használata esetén a bebarnulás - megtörtént, ráhalmozom a barackkockákat a cukorra - kivéve azt az egy-egy tucatot, amit tálaláskor teszek majd a levesbe -, és folyamatos kevergetés mellett megvárom, amíg a barackkockák hasonlítani kezdenek egy bővengyümölcsös nagymama lekvárjához.

Akkor elégedetten lekapcsolom a lángot, mert elkészült a 3-barackszószom. Éshát az illata...

Most jön a leves leve, amihez egy lábasba öntök 3 rész cukormentes almalevet és 2 rész cukormentes baracklevet (mindkettő kapható bioboltokban, semmi adalékanyag, semmi cukor, csak a gyümölcs leves tisztán).

Ebbe áthalmozom a 3-barackszószt, és botmixerrel simára keverem.

Most adom hozzá a tejszínt, ezzel is összekeverem, hogy sima, selymes levest kapjak.

Végül beleszórom a félretett 3-barackkockákat a levesbe, és örülök.

Tálaláskor a tejszínes 3-barackleves tetejét meghintem mandulaforgáccsal. Ha olyanom van, a mandulaszeleteket előbb megpirítom egy serpenyőben, de van, hogy natúr hagyom.

Recept Menü

Recept Kategóriák

Tejszínes 3-barackleves mandulaforgáccsal hozzávalók

  • 30 dkg őszibarack
  • 30 dkg sárgabarack
  • 30 dkg nektarin
  • 10 dkg nyírfacukor, azaz xilit (vagy kristálycukor)
  • 1 evőkanál kókuszolaj (vagy más néven kókuszzsír)
  • 3 dl cukormentes almalé
  • 2 dl cukormentes 3-baracklé
  • 5 dl tejszín
  • 2 evőkanál mandulaforgács

recept.hu közösség