Tejszínes 3-barackleves mandulaforgáccsal
A tejszínes 3-barackleves alapja kókuszolajon dinsztelt barack. Kell ennél jobb alapozás? ;) A korona pedig a mandulaforgács a leves tetején.
A(z) tejszínes 3-barackleves mandulaforgáccsal elkészítése
A barackokat meghámozom, kimagozom, felkockázom. Egy-egy tucatnyit félreteszek a mindháromféle barackkockából.
Egy evőkanál kókuszolajat merek egy serpenyőbe, rászórom a 10 dkg nyírfacukrot, azaz a xilitet, hogy cukormentes legyen a végeredmény, de persze lehet kristálycukrot is használni e célra.
Magas lángon karamelizálom a cukrot, azaz a nyírfacukor a magas hőfok hatásásra nem barnul be, mint a kristálycukor, hanem átlátszó folyadékká olvad, de ez is megfelel a célnak.
Ha ez - vagy cukorrépa/nádalalpú kristálycukor használata esetén a bebarnulás - megtörtént, ráhalmozom a barackkockákat a cukorra - kivéve azt az egy-egy tucatot, amit tálaláskor teszek majd a levesbe -, és folyamatos kevergetés mellett megvárom, amíg a barackkockák hasonlítani kezdenek egy bővengyümölcsös nagymama lekvárjához.
Akkor elégedetten lekapcsolom a lángot, mert elkészült a 3-barackszószom. Éshát az illata...
Most jön a leves leve, amihez egy lábasba öntök 3 rész cukormentes almalevet és 2 rész cukormentes baracklevet (mindkettő kapható bioboltokban, semmi adalékanyag, semmi cukor, csak a gyümölcs leves tisztán).
Ebbe áthalmozom a 3-barackszószt, és botmixerrel simára keverem.
Most adom hozzá a tejszínt, ezzel is összekeverem, hogy sima, selymes levest kapjak.
Végül beleszórom a félretett 3-barackkockákat a levesbe, és örülök.
Tálaláskor a tejszínes 3-barackleves tetejét meghintem mandulaforgáccsal. Ha olyanom van, a mandulaszeleteket előbb megpirítom egy serpenyőben, de van, hogy natúr hagyom.