Tárkonyos gombaleves csipetkével

A tárkonyos gombaleves alapja a gomba mellett a sok friss zöldség, a levest pedig tovább gazdagítom tejfölös habarással és csipetkével.

A(z) tárkonyos gombaleves csipetkével elkészítése

Előszőr készítsük el a csipetkét, mert annak nem árt szikkadnia kicsit, mielőtt a levesbe főzzük.

Két marék sózott lisztet gyúrjunk össze egy tojással.

Az így keletkezett buciból szó szerint csipegessünk ki a két ujjunk közé csippenthető darabkákat, és tegyük ki őket egyesével, egymás mellé egy tálcára. Hagyjuk ott szikkadni.

Most főzzük meg a gombalevest.

Egy lábasban forrósítsuk fel az olajat, és tegyük bele az apró kockázott hagymát, répát, zellert, és dinszteljük meg 5 perc alatt.

Az apróra kockázott csiperke gombát is tegyük hozzá és süssük addig míg a gomba megbarnul.

Sózzuk, borsozzuk, szórjunk bele néhony csipetnyi durvára tört szárított pirospaprikát, majd púpozzunk rá két nagy evőkanál tárkonyt, és öntsük fel bőven vízzel.

Főzzük, amíg minden zöldség megpuhul.

Akkor vegyük fel a hőfokot, és amikor már forr a leves, szórjuk bele a csipetkét, és forraljuk így pár percig.

Tejfölből és lisztből keverjünk habarást, és sűrítsük be vele a levest. Mivel nem akarjuk, hogy összekapjon, előbb a forró levesből merjünk a tejfölös habarásba, keverjük el, és úgy öntsük azt a levesbe.

Szervírozáskor szórjuk meg a gombaleves tetejét még egy kis szárított tárkonnyal.