Sajtos cukkini korongok
A sajtos cukkini korongok az egyik leggyorsabb és legmodernebb köret, amit készíteni szoktam. Halhoz is, szárnyas mellé is finom. És tényleg nagyon gyors.
A(z) sajtos cukkini korongok elkészítése
A cukkinikat kb. 2 centi vastag korongokra karikázom fel.
Az ecetes gyöngyhagymából, a friss bazsalikom leveleiből (nagyjából 4 szál kell hozzá) és a darált dióból dióolaj hozzáadásával masszát turmixolok. Sóval és kristálycukorral is ízesítem, fehérborssal és őrölt köménnyel teszem kicsit pikánssá.
A masszát a cukkini korongokra kenem, a korongokat pedig olajjal kikent tepsibe sorjázom.
Reszelt Trappista sajttal mindegyik tetejét megszórom.
10 perc kell csak neki a sütőben, közepes lángon.
Jó kiegészítő köret halhoz is, szárnyas mellé is.