Paradicsomos-gombás spagetti bazsalikommal

Ha nincs kedvem főzni, de mégis úgy tennék mintha, elő a spagetti, a paradicsomszósz és némi gomba, mellé pedig a kis konyhakertemből friss bazsalikom!

A(z) paradicsomos-gombás spagetti bazsalikommal elkészítése

Ha nincs kedvem, időm hosszasan főzőcskézni, mediterránra veszem a figurát. A főtt tészta friss fűszerekkel hatásos is, látványos is, olyan, mintha főztem volna valamit, pedig nem is.

A spagetti tésztát persze megfőzöm, lobogó, enyhén sós vízbe dobom, miután a vízbe cseppentettem egy kis olívaolajat. Ettől jobban csúszik a tészta, nem ragadnak egymáshoz a szálak.

Miközben a spagetti fő, a citrom héját aprólyukú reszelővel belereszelem egy akkora tálba, amekkorába a tészta is elfér majd.

Aztán a citromot félbevágom, és a levét kifacsarom úgy, hogy se citrommag, se rost ne kerüljön a lébe, az túl sok lenne keserűből is, savanyúból is ráharapva.

Jöhet a fehérbors, aztán a paradicsomszósz és 2 friss paradicsom felkockázva, majd a bazsalikomból is 10 levél apróra tépkedve, vágva, attól fűggően, hogy szabálytalan vagy szabályos kedvemben vagyok.

Erre öntöm rá, ebben forgatom meg a közben kifőtt tésztát, és ha úgy látom, nem eléggé csillog, nyakonöntöm még egy kis olívaolajjal.

A gombákat vékonyra vágom, és kevés olajon megpirítom, ezeket dobom a paradicsomos tészta tetejére, kicsit össze is forgatom.

Vegetáriánus, nem macsó kaja, de a friss bazsalikomtól mégis olyan pikáns, a gombától, paradicsomtól meg olyan telt, hogy könnyű vacsoraként igen laktató.