Mini füstölt sajtos bagett
A mini füstölt sajtos bagett reggelihez vajjal, lekvárral - legjobb! És a húszpercnyi kelés után húszperc alatt el is készül...
A(z) mini füstölt sajtos bagett elkészítése
Morzsoljuk szét az élesztőt egy kis pohár langyos cukrosvízben. Ehhez a cukor felét használjuk fel.
A lisztet egy nagy tálban keverjük össze sóval, vajjal és a felfuttatott élesztővel. Adjunk hozzá még egy pohár vizet, és keverjük simára, aztán dagasszuk meg a tésztát.
Osszuk el tíz egyforma részre, és formázzunk tíz hosszúkás bucit, amiket fektessünk a vajjal kikent tepsire. A tetejüket is kenjük meg olvasztott vajjal.
Hagyjuk a bucikat kelni 20 percig. Ezalatt fazékban forraljunk vizet, amibe cukrot és szódabikarbónát teszünk.
Egy hosszúkás, lapos szűrőkanál segítségével a megkelt bucikat egyesével mártsuk a lobogó vízbe, és fél-fél percig hagyjuk benne őket. Aztán még mindog a szűrőkanálon tartva emeljük át mindet egymás után a sütőpapírral kibélelt tepsibe.
Tollecsettel kenjük meg tojásfehérjével a bucikat, és szórjuk meg a tetejüket a reszelt füstöltsajttal.
20 perc kell nekik a 200 fokos sütőben, mire aranybarnák lesznek. Kívül ropogni fognak, belül omlanak. Reggelihez vajjal, lekvárral - legjobb! :)