Magyaros pizza avagy Pizza Hunnia

Aki nem bírja a pizzafutárokat, ahogy én, aki évekig az voltam és nemigen bírom magam, az bírni fogja ezt a sajátsütésű magyaros pizzát, ami nálam Pizza Hunnia.

A(z) magyaros pizza avagy Pizza Hunnia elkészítése

Nagy tálban keverd tésztává a tésztához-valókat. (Az élesztőt előbb futtasd fel kevés langyos vízben, úgy tedd a többihez.)

Tedd félre 1 órára, meleg helyre, letakarva megkelni.

Ha feljött a tészta, nyújtsd ki pizza-alakúra.

Emeled át egy nagy lapos tepsire (én azt használom, ami a konyhai sütőmben alapon van), de tegyél alá sütőpapírt, hogy ne tapadjon le.

Süsd elő a tésztát magas hőfokon (220 felett :P).

Közben szeleteld föl vékonyan, és vágd négycentisekre a szalonnét, és egy serpenyőben pirítsd meg.

Karikázd föl a kolbászt, és kevés olajon azt is pirítsd meg kicsit.

A hagymát, paradicsomot, hegyeserőst is karikázd, de ne pirítsd!

Vedd ki a félsült pizzát, kend meg jól paradicsomszósszal. Aztán fektesd rá a paradicsomkarikákat, szórd rá a kolbászkarikákat, a sült szalonnát. Hintsd meg lilahagymával, hegyeserőssel.

Vissza a sütőbe, 220 fokra, 40 percre.

És eheted.