Bundázott afrikai harcsafilé tartárral
A bundázott afrikai harcsafilé tartárral az igazi. Nem is igen kell hozzá más, mert laktat, friss kenyérrel, uborkával mennyei eledel.
A(z) bundázott afrikai harcsafilé tartárral elkészítése
A halakat 4 centi vastag szeletekre vágom.
4 tálba külön előkészítem a sóágyat, a lisztágyat, a tojásásgyat és a zsemlemorzsaágyat. A 4. tál a legnagyobb, abba gyűjtöm össze az összes haldarabot sütésig.
Először sóban forgatom meg a halszeleteket, aztán a lisztben, aztán a tojásban, aztán a zsemlemorzsában. Ha minden haldarab a morzsástálban van, megszórom őket a fokhagymaborssal, mindegyiket mindkét oldalán.
Nagy serpenyőben vajat olvasztok, és kisütöm rajta a halszeleteket, mindkét oldalán megpirítva mindet.
Szalvétával bélelt tálra halmozom a sülteket.
A tartár hozzávalóit egy fémtálban összekeverem. A citromoknak csak a leve kell bele, a fokhagymákat fokhagymanyomóval szét kell nyomni, a petrezselymet apróra kell metélni, a többi egyértelmű.
A tányérra 2 halszeletet teszek, mellé tartármártást porciózok, és vagy kennyér vagy főtt rizs a köret.