Bundázott afrikai harcsafilé tartárral

A bundázott afrikai harcsafilé tartárral az igazi. Nem is igen kell hozzá más, mert laktat, friss kenyérrel, uborkával mennyei eledel.

A(z) bundázott afrikai harcsafilé tartárral elkészítése

A halakat 4 centi vastag szeletekre vágom.

4 tálba külön előkészítem a sóágyat, a lisztágyat, a tojásásgyat és a zsemlemorzsaágyat. A 4. tál a legnagyobb, abba gyűjtöm össze az összes haldarabot sütésig.

Először sóban forgatom meg a halszeleteket, aztán a lisztben, aztán a tojásban, aztán a zsemlemorzsában. Ha minden haldarab a morzsástálban van, megszórom őket a fokhagymaborssal, mindegyiket mindkét oldalán.

Nagy serpenyőben vajat olvasztok, és kisütöm rajta a halszeleteket, mindkét oldalán megpirítva mindet.

Szalvétával bélelt tálra halmozom a sülteket.

A tartár hozzávalóit egy fémtálban összekeverem. A citromoknak csak a leve kell bele, a fokhagymákat fokhagymanyomóval szét kell nyomni, a petrezselymet apróra kell metélni, a többi egyértelmű.

A tányérra 2 halszeletet teszek, mellé tartármártást porciózok, és vagy kennyér vagy főtt rizs a köret.

Recept Menü

Recept Kategóriák

Bundázott afrikai harcsafilé tartárral hozzávalók

A halhoz:

  • 2 kg afrikai harcsafilé
  • 10 dkg
  • 20 dkg liszt
  • 8 tojás
  • 1/2 kávéskanál fokhagyma-bors
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg vaj

A tartárhoz:

  • 5 dl tejföl
  • 2 tubus majonéz
  • 1 tubus mustár
  • 2 citrom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csokor friss petrezselyem
  • 1/2 kávéskanál fehérbors

recept.hu közösség