Zselatinos túrótorta narancsszósszal
A zselatinos túrótorta narancsszósszal végtelenül egyszerű tortarecpt, és nagyon könnyű süteményt eredményez: semmi tészta, csak túró és narancs!
A(z) zselatinos túrótorta narancsszósszal elkészítése
2 dl tejszínt öntsük egy fém tálba. Adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és az előzőleg kevés hideg vízben állnyi hagyott zselatint is.
Egy lábasnyi forróvíz gőze felett melegítsük a keveréket addig, amíg a zselatin el nem olvad, majd tegyük félre, hagyjuk kihűlni.
Miután kihűlt keverjük hozzá a túrót, és az előzőleg kemény habbá vert 4 dl tejszínt.
Ha firss citromfűvel és mentával dolgozunk (lehetőleg azokkal), akkor leveleiket vágjuk apróra, és szórjuk az előzőekhez.
Egy tortaformába öntsük bele a zselatinos túrókrém habot, tegyük a hűtőszekrénybe és hagyjuk megdermedni.
Amíg dermed, készítsünk narancsszószt. Ehhez pucoljuk meg a narancsot, a gerzdekről fejtsük le a hártyát, és néhány gerezdet kivéve közűlük a torta díszítéséhez, keverjük össze az narancslekvárral, majd kézi mixerrel pürésítsük az egészet.
A már megdermedt tortát csúsztassuk lapos üvegtálra, kapcsoljuk ki a tortaformát körűle, és csorgassuk rá az narancsöntetet. A maradék narancsgerezdeket művészien szórjuk az öntetre. Tortaszerűen szeleteljük.