Tonhalas pizza avagy Pizza Tonno
Aki nem bírja a pizzafutárokat, ahogy én sem, aki évekig az voltam és nemigen bírom magam, az bírni fogja ezt a sajátsütésű tonhalast, ami nálam Pizza Tonno.
A(z) tonhalas pizza avagy Pizza Tonno elkészítése
Nagy tálban keverd tésztává a tésztához-valókat. (Az élesztőt előbb futtasd fel kevés langyos vízben, úgy tedd a többihez.)
Tedd félre 1 órára, meleg helyre, letakarva megkelni.
Ha feljött a tészta, nyújtsd ki pizza-alakúra.
Emeled át egy nagy lapos tepsire (én azt használom, ami a konyhai sütőmben alapon van), de tegyél alá sütőpapírt, hogy ne tapadjon le.
Süsd elő a tésztát magas hőfokon (220 felett :P).
Vedd ki, kend meg jól paradicsomszósszal, szórd rá a lilahagymát apró kockákra vágva, morzsold rá a tonhalat, aztán olíva-, és kapribogyó.
Vissza a sütőbe, 220 fokra, 40 percre.
És eheted.