Tonhalas pizza avagy Pizza Tonno

Aki nem bírja a pizzafutárokat, ahogy én sem, aki évekig az voltam és nemigen bírom magam, az bírni fogja ezt a sajátsütésű tonhalast, ami nálam Pizza Tonno.

A(z) tonhalas pizza avagy Pizza Tonno elkészítése

Nagy tálban keverd tésztává a tésztához-valókat. (Az élesztőt előbb futtasd fel kevés langyos vízben, úgy tedd a többihez.)

Tedd félre 1 órára, meleg helyre, letakarva megkelni.

Ha feljött a tészta, nyújtsd ki pizza-alakúra.

Emeled át egy nagy lapos tepsire (én azt használom, ami a konyhai sütőmben alapon van), de tegyél alá sütőpapírt, hogy ne tapadjon le.

Süsd elő a tésztát magas hőfokon (220 felett :P).

Vedd ki, kend meg jól paradicsomszósszal, szórd rá a lilahagymát apró kockákra vágva, morzsold rá a tonhalat, aztán olíva-, és kapribogyó.

Vissza a sütőbe, 220 fokra, 40 percre.

És eheted.