Tejszínes kukoricamártás sültekhez
A tejszínes kukoricamártás sültekhez az én Jolly Jokerem. Akkor veszem elő, ha szárnyast sütök vagy halat, de roston és a köret sem szaftos.
A(z) tejszínes kukoricamártás sültekhez elkészítése
Ezt a mártást akkor készítem, ha szárnyas húst vagy halat sütök roston. Csirkéhez is, pulykához is, roston lazachoz is finom, és nem gond, ha nem szaftos a köret, hanem csak tepsiben sült krumpli vagy főtt rizs mondjuk, mert ez a mártás megadja a szaftot a száraz húshoz és száraz körethez. Jó áthidaló megoldás.
A fűszervajat serpenyőben megolvasztom, és rádobom a morzsolt kukoricaszemeket.
Picit hagyom pirulni, aztán felöntöm a sózott, cukrozott, fehérborssal és őrölt gyömbérrel fűszerezett tejszínt. Össze is forralom vele.
Levéve a tűzről megszórom apróra metélt friss petrezselyemzöldjével és itt jön a lényeg, a markáns ízadó, az ugyancsak apróra metélt és friss zellerlevéllel.
Így teljes a tejszínes kukoricamártás, és teszi teljessé a sülteket, legyen az csirke, pulyka vagy tengeri herkentyű.