Tejszínes gombaleves rizzsel
A tejszínes gombaleves önmagában is nagyon finom, és nekem egytálételnek is elég, ha elég meleg van. De rizsbetéttel együtt már mások is jóllaknak vele ;)
A(z) tejszínes gombaleves rizzsel elkészítése
A zöldségeket a hagymával együtt apróra vágom, és a rizzsel együtt kevés olajon egy lábasban megdinsztelem.
Felöntöm vízzel, beleteszek egy csokor zellerzöldet cérnával összekötözve, hogy később majd könnyebb legyen kihalásznom.
Amikor a zöldségek kiengedték az ízüket, és a rizs is már félig puha, kiveszem zellerzöldet a rizses léből, és a helyét a szeletelt gombáknak adom át.
Szárított majorannával, tárkonnyal alaposan, fehérborrsal óvatosan megszórom, és kicsit sózom is.
Így forralom össze az egészet.
A tejszínt előbb külön tálba öntöm, és előbb óvatosan, aztán bőven merek rá a forró levesből, hogy a kettő hőmérséklete hozzászokjon egymáshoz. Aztán az egész tejszínt a levesbe öntöm, elkeverem, és egy picit mág együtt forralom.
Melegen is, hűtőhidegen is nagyon finom.