Tejfölös gombaleves sok zöldséggel
A sok zöldséggel főtt tejfölös gombalevesnek nagyon jó alapízt kölcsönöz a sárgarépa, a fehérrépa és a zeller, amikkel együtt fő.
A(z) tejfölös gombaleves sok zöldséggel elkészítése
Egy lábasban forrósítsuk fel az olajat, és tegyük bele az apró kockázott hagymát, fokhagymát, répát, zellert, és dinszteljük meg 5 perc alatt.
Az apróra kockázott csiperke gombát is tegyük hozzá és süssük addig míg a gomba megbarnul.
Sózzuk, borsozzuk, majd nyomjunk rá fokhagymát, és öntsük fel bőven vízzel.
Főzzük, amíg minden zöldség megpuhul.
Tejfölből és lisztből keverjünk habarást, és sűrítsük be vele a levest. Mivel nem akarjuk, hogy összekapjon, előbb a forró levesből merjünk a tejfölös habarásba, keverjük el, és úgy öntsük azt a levesbe.
Szervírozáskor szórjuk meg a gombaleves tetejét friss, apróra szelt petrezselyemmel.