Sült piros paradicsom raguhoz köretnek
Aki nem tudja mit kezdjen 40 dkg paradicsommal a hűtőjében, ahogy én se szoktam tudni, az süssön belőle sült piros paradicsomot. Raguhoz köretnek legjobb.
A(z) sült piros paradicsom raguhoz köretnek elkészítése
Teríts sütőpapírt egy tágas tepsibe.
Vágd félbe a paradicsomokat, és állítsd fel a tepsiben a paradicsomsorokat.
A zsemlemorzsát, meg a fűszernövényeket (rukkola, snidling, bazsalikom, oregánó, fokhagyma) turmixold össze. Sózd, borsozd.
Adagold rá a paradicsomok tetejére, olívaoljjal megspékelve.
Mindegyik paradicsom tetejére tegyél Mozzarella sajt-sapkát.
Told be a forró sütőbe (220 felett :P).
Amikor a Mozzarella tejeskávészínű, a paradicsomok bőre meg ráncos, az kábé 10 perc, akkor kész a köret. Raguként elkészített húsok mellé, tejszínes tésztákra legjobb.