Sajttal sült avokádó

A sajttal sült avokádó előételnek is jó, köretnek is bevált, meg akkor is, amikor a nyári melegben az ember csak úgy enne valamit, de nem igazán bír a hőségtől.

A(z) sajttal sült avokádó elkészítése

A avokádókat felezd meg, hámozd le a héjukat, és vedd ki az óriási magjukat.

A fokhagyma gerezdeket, a petrezselyem zöldjét, az olívabogyót vágd fel a lehető legapróbbra, és egy tálban keverd össze annyi zsemlemorzsával és olívaolajjal, hogy kenhetővé összeálljon. Sózd, borsozd.

A avokádócsónakokat fektesd be egy tepsibe, a tetejüket ragd meg a fűszeres krémmel.

Szórd meg alaposan sajttal mindegyik krémes avokádót.

Tedd sütőbe 15 percre, 150 fokra.

Frissiben egyétek meg!