Sajtos-paradicsomos töltött melegszendvics

A töltött melegszendvics több, mint a sima, mert kiadósabb és több, mint egy rántotta, mert ropogósabb. A sajtos-paradicsomos nálunk a vega.

A(z) sajtos-paradicsomos töltött melegszendvics elkészítése

A melegszendvicsnek nálunk komoly kultusza van, mert nem veszik össze a múzsával az elkészíésére fordított időn, viszont nagyon finom is meg laktató is ud lenni a JÓ melegszendvics. Ez a töltött fajta garantáltan ilyen. a kényes ízlésű uram garantálja.

A minibagettekből csónakokat készítek úgy, hogy a tetejüket hosszában levágom, de nem a csücskökig, hanem beljebb kezdve a vágatot, aztán kivájom a kenyérbelet, hogy oda tölthessem majd a tölteléket.

Egy serpenyőben kockára vágott vöröshagymát pirítok üvegesre, aztán kevés vízzel megpárolom.

A paradicsomokat négybe vágom, a belső lucskos-magos résztt kivágom, azt a kisfiam boldogan elcuppogja. Az így kapott apró csónakokat ismét négybe vágom, így dobom rá a már ismét csírján sercegő hagymára.

Közben a tojásokat felütöm egy tálban, és felverem, sózom, borsozom, fokhagymanyomóval belenyomom a négy gerezdet, és belekeverem a tejfölt is. Ezzel öntöm nyakon a paradicsomot, így sütöm tovább.

Végül megszórom úgy 20 dkg reszelet sajttal (a maradék 5 dkg külön kerül majd a tetejére, hogy szépen rápíruljon), rá az apróra vágott petrezselyem és snidling, és az egészet átforgatom még a serpenyőben.

Aztán megtöltöm a bagett-csónakokat, most jöhet a maradék sajt a töltelék tetejére szórva. A csónakokat be a 200 fokos sütőbe egy tepsin úgy 10 percre. Ha megpirult a sajt is, a bagettek széle is, és roppan harapáskor, akkor jó munkát végeztem, és az uram megdícsér a finom vacsoráért.