Sajtos-paradicsomos felhőkarcoló

Ha New Yorkig nem visz el a gép, vagy nem visz rá a lélek, hogy földjére lépj, azért láthatsz felhőkarcolókat - a tányérodon: sajtos-paradicsomost.

A(z) sajtos-paradicsomos felhőkarcoló elkészítése

Először egy kis sajtpác lesz. Ehhez a karikára vágott fekete olívabogyókat beleszórom egy kis tálnyi olívaolajba. Akkora legyen az a tál, hogy elférjen benne a 60 dkg sajt, szinültig süllyedve a fűszeres olajban.

Vékonyra felkarikázom a chilipaprikákat is, és azokat is hozzákeverem az olívabogyókhoz.

Az egészt megszórom szárított oregánóval, és hálóba téve a citromot (hogy ne hulljon az ételbe a magja), belefacsarom kézzel egy citrom levét. (Ezt a pici lányom is örömmel megteszi, ha kérem...)

Ebbe a fűszeres olajba belefeketetem a vékonyra szeletelt 60 dkg Mozzarella sajtot, szépen, szeletenként helyezve a tálba, hogy alul is, fölül is érje a szeleteket a fűszeres olívaolaj.

Akkor megmosom, és ujjnyi vastag szeletekre vágom a paradicsomokat.

Ez egy ilyen villámpác a sajtoknak, úgyhogy már sorjázhatnak is a paradicsomszeletek közé, mint egymásba a fogaskerekek.

A sütőpapírral kibélelt tepsibe jön a 12 paradicsom 12 alsó szelete.

Rá egy-egy szelet fűszeres-olajos sajt.

Újabb paradicsom, újabb sajt, és ez így megy, amíg az utolós paradicsomszelet is rá nem kerül az utolsó sajtszelet tetejére.

A sülés előtt nyakonöntöm a paradicsomvárost még egy kis olívaoljjal, hogy a tetőteraszokra is jusson belőle, aztán be a sütőbe, 210 fokra, bő negydórára.

Előételnek, könnyű vacsorának, beszélgetős asztalmelletti vendégfogadáshoz nekünk bevált.