Sajtos-almás felhőkarcoló

Ha New Yorkig nem visz el a gép, vagy nem visz rá a lélek, hogy földjére lépj, azért láthatsz felhőkarcolókat - a tányérodon: sajtos-almást.

A(z) sajtos-almás felhőkarcoló elkészítése

Először egy kis sajtpác lesz. Ehhez a karikára vágott fekete olívabogyókat beleszórom egy kis tálnyi olívaolajba. Akkora legyen az a tál, hogy elférjen benne a 60 dkg sajt, szinültig süllyedve a fűszeres olajban.

Vékonyra felkarikázom a chilipaprikákat is, és azokat is hozzákeverem az olívabogyókhoz.

Az egészt megszórom szárított oregánóval, és hálóba téve a citromot (hogy ne hulljon az ételbe a magja), belefacsarom kézzel egy citrom levét. (Ezt a pici lányom is örömmel megteszi, ha kérem...)

Ebbe a fűszeres olajba belefeketetem a vékonyra szeletelt 60 dkg kecskesajtot, szépen, szeletenként helyezve a tálba, hogy alul is, fölül is érje a szeleteket a fűszeres olívaolaj.

Akkor megmosom, és ujjnyi vastag szeletekre vágom az almákat. Előtte a magházat almamagház-kiszedővel kivágom - ez is egy-egy hengeralakú felhőkarcoló, de a receptünkhöz nem kell.

Ez egy ilyen villámpác a sajtoknak, úgyhogy már sorjázhatnak is a paradicsomszeletek közé, mint egymásba a fogaskerekek.

A sütőpapírral kibélelt tepsibe jön a 12 alma 12 alsó szelete.

Rá egy-egy szelet fűszeres-olajos sajt.

Újabb alma, újabb sajt, és ez így megy, amíg az utolós almaszelet is rá nem kerül az utolsó sajtszelet tetejére.

A sülés előtt nyakonöntöm a almavárost még egy kis olívaoljjal, hogy a tetőteraszokra is jusson belőle, aztán be a sütőbe, 210 fokra, bő negydórára.

Előételnek, könnyű vacsorának, beszélgetős asztalmelletti vendégfogadáshoz nekünk bevált.