Részeg almás torta
A részeg almás tortától senki nem lesz részeg, de azért gyerekeknek ne ezt süssük Gyereknapra... :D Máskülönben nagyon finom, pikáns ízű torta.
A(z) részeg almás torta elkészítése
Az almákat hámozás, magházeltávolítás után vékony szeletekre vágom.
Habosra keverem a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral. A tojásokat felverem, aztán hozzáadom a margarinhoz.
A lisztben elvegyítem a sütőport, a csipetnyi sót, és ezt is a margarinhoz adom.
Végül belereszelem egy citrom héját, és belefacsarom a levét is.
Simára keverem a tésztát, aztán meglocsolom 2 dl rummal, és azzal is alaposan összekeverem.
A tészta harmadát a kimargarinozott, kilisztezett tortaformába öntöm, aztán a tetejét beterítem egy adag almával. Az almákat megszórom porcukros őrölt fahéjjal.
Jöhet a következő adag tészta, ugyanannyi mint az előbb, és az almákkal, cukros-fahéjjal is ugyanaz a helyzet.
Végül az utolsó adag tésztát is rácsurgatom, az almákat szépen elrendezem. Porcukrozom, de nem fahéjazom, helyette az almatorta tetejére locsolok még 1 dl rumot.
170 fokon kisütöm a tortát. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy kész-e már. Nagyjából 70 perc múlva ki is vehetem a sütőből. Kis hülés után szeletelem.