Paradicsomos-padlizsános pulyka pirított barnarizzsel
A paradicsomos-padlizsános raguval tálalt sült pulykamell pirított barnarizzsel körítve pont olyan sokat ad, amennyit a neve sejtet... Érdemes kipróbálni!
A(z) paradicsomos-padlizsános pulyka pirított barnarizzsel elkészítése
Fogom a paradicsomokat és a padlizsánokat, és kockára szeletelem őket.
Felkockázok egy vöröshagymát, és olajon üvegesre pirítom.
A paradicsom- és a padlizsánkockákat rádobom, kicsit együtt pirítom, aztán lehúzom a tűzről, fűszerezem (fokhagyma, bazsalikom, só), és felöntöm vízzel, hogy puhára dinszteljem.
A csirkét is kockákra szelem.
Felkockázom a másik vöröshagymát, és olajon üvegesre pirítom.
A csirkekockákat rádobom, kicsit együtt pirítom, aztán lehúzom a tűzről, fűszerezem (fokhagyma, tárkony, rózsabors, kömény, só), és felöntöm vízzel, hogy puhára dinszteljem.
A rizst magában pirítom meg kevés olajon, aztán annyi vízzel öntöm fel, ahány bögre szor kettő. Fedő alatt megfőzöm.
A főtt rizst újra olajos serpenyőbe teszem, és 'zsírjára pirítom' folyamatos fakanalas felügyelet mellett.
Ha minden kész, alulra a pulyka, rá a paradicsomos-padlizsános ragu, mellé a barnarizs.