Mono tejszínes gombaleves championból
A mono tejszínes gombaleves zöldséglében főtt csak champion, semmi más, ezért mono. De sztereóban finom... ;)
A(z) mono tejszínes gombaleves championból elkészítése
A zöldségeket a hagymával együtt apróra vágom, és kevés olajon egy lábasban megdinsztelem.
Felöntöm vízzel, beleteszek egy csokor zellerzöldet cérnával összekötözve, hogy később majd könnyebb legyen kihalásznom.
Amikor a zöldségek kiengedték az ízüket, kiveszem őket a zöldségléből, és a helyüket a szeletelt gombáknak adom át.
Szárított majorannával, tárkonnyal alaposan, fehérborrsal óvatosan megszórom, és kicsit sózom is.
Így forralom össze az egészet.
A tejszínt előbb külön tálba öntöm, és előbb óvatosan, aztán bőven merek rá a forró levesből, hogy a kettő hőmérséklete hozzászokjon egymáshoz. Aztán az egész tejszínt a levesbe öntöm, elkeverem, és egy picit mág együtt forralom.
Melegen is, hűtőhidegen is nagyon finom.