Marhahátszín mustáros pácban párolt kelbimbóval

A marhahátszín mustáros pácban előkészületek igényel, amennyiben már előző nap bepácolom a húsokat, de a marhának ez igen jót tesz. A kelbimbót frissen párolom.

A(z) marhahátszín mustáros pácban párolt kelbimbóval elkészítése

A mustáros páccal már előző este kezdem ezt az ételt. Egy akkorra tálban, amilyekben kényelmesen elférnek a húszeletek, összekeverek 4 evőkanál mustárt az olajjal, megszórom felaprózott petrezsellyemmel, korianderrel és apróra tört szárított pirospaprikávalm, fűszerezem csiptenyi őrölt gyömbérrel, őrölt feketeborssal és sóval.

A marhahátszín szeleteket szépen belefektetem ebbe a pácba, húscsipesszel meg is forgazom benne. Akkor jó, ha egészen ellepi.

Lefóliázom, hűtőbe teszem.

Másnap.

A húszeleteket tepsibe fektetem, a pácot rájuk öntöm, és lefóliázva 200 fokra sütőbe teszem.

Amíg sül, elkészítem a kelbimbó köretet.

Kevés olajon egy serpenyőben odadobom a kelbimbókat, de még barnulás előtt felöntöm kevés vízzel, hogy abban párolódjon tovább. Sózom, gyömbért szórok rá.

Közben elkészítem a joghurtos öntetet, ami a sima joghurtból és a feketborsból és a fokhagymanyomóval összenyomott fokhagymából áll, amit apróra vágott friss petrezselyemmel, korianderrel szórok meg. Ezeket egy üvegtálban összekeverem.

Ha elfőtt a kelbimbó alóla a víz, és meg is puhult, akkor szűrőkanállal étlapátolom az üvegtálba, és beleforgatom a joghurtos öntetbe. A köret kész.

A húsról, ha megpuhult, leveszem az alufóliát, megkenem a szeleteket a másik 4 evőkanál magos mustárral, és 10 percre visszateszem még grillezőn pirulni.

Frissen tálalalom - némi páclevet merve a hús köré -, mert a sültek frissen jók.

Recept Menü

Recept Kategóriák

Marhahátszín mustáros pácban párolt kelbimbóval hozzávalók

A pácolt húshoz:

  • 4 szép szelet ujjnyi vastag marhahátszín
  • 2 x 4 evőkanál magos mustár
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 4 szem szárított pirospaprika
  • 1/2 csokor friss petrezselyem
  • 1/2 csokor friss koriander
  • őrölt gyömbér
  • őrölt feketebors

A körethez:

  • 80 dkg friss kelbimbó
  • 2 pohár natúr joghurt
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 1 paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csokor friss petrezselyem
  • 1/2 csokor friss koriander
  • őrölt gyömbér
  • őrölt feketebors

recept.hu közösség