Marhahátszín mustáros pácban párolt kelbimbóval
A marhahátszín mustáros pácban előkészületek igényel, amennyiben már előző nap bepácolom a húsokat, de a marhának ez igen jót tesz. A kelbimbót frissen párolom.
A(z) marhahátszín mustáros pácban párolt kelbimbóval elkészítése
A mustáros páccal már előző este kezdem ezt az ételt. Egy akkorra tálban, amilyekben kényelmesen elférnek a húszeletek, összekeverek 4 evőkanál mustárt az olajjal, megszórom felaprózott petrezsellyemmel, korianderrel és apróra tört szárított pirospaprikávalm, fűszerezem csiptenyi őrölt gyömbérrel, őrölt feketeborssal és sóval.
A marhahátszín szeleteket szépen belefektetem ebbe a pácba, húscsipesszel meg is forgazom benne. Akkor jó, ha egészen ellepi.
Lefóliázom, hűtőbe teszem.
Másnap.
A húszeleteket tepsibe fektetem, a pácot rájuk öntöm, és lefóliázva 200 fokra sütőbe teszem.
Amíg sül, elkészítem a kelbimbó köretet.
Kevés olajon egy serpenyőben odadobom a kelbimbókat, de még barnulás előtt felöntöm kevés vízzel, hogy abban párolódjon tovább. Sózom, gyömbért szórok rá.
Közben elkészítem a joghurtos öntetet, ami a sima joghurtból és a feketborsból és a fokhagymanyomóval összenyomott fokhagymából áll, amit apróra vágott friss petrezselyemmel, korianderrel szórok meg. Ezeket egy üvegtálban összekeverem.
Ha elfőtt a kelbimbó alóla a víz, és meg is puhult, akkor szűrőkanállal étlapátolom az üvegtálba, és beleforgatom a joghurtos öntetbe. A köret kész.
A húsról, ha megpuhult, leveszem az alufóliát, megkenem a szeleteket a másik 4 evőkanál magos mustárral, és 10 percre visszateszem még grillezőn pirulni.
Frissen tálalalom - némi páclevet merve a hús köré -, mert a sültek frissen jók.