Kolbászos-paprikás töltött melegszendvics

A töltött melegszendvics több, mint a sima, mert kiadósabb és több, mint egy rántotta, mert ropogósabb. A kolbászos-paprikás változatot a férjem kedvéért sütöm.

A(z) kolbászos-paprikás töltött melegszendvics elkészítése

A melegszendvicsnek nálunk komoly kultusza van, mert nem veszik össze a múzsával az elkészíésére fordított időn, viszont nagyon finom is meg laktató is ud lenni a JÓ melegszendvics. Ez a töltött fajta garantáltan ilyen. a kényes ízlésű uram garantálja.

A minibagettekből csónakokat készítek úgy, hogy a tetejüket hosszában levágom, de nem a csücskökig, hanem beljebb kezdve a vágatot, aztán kivájom a kenyérbelet, hogy oda tölthessem majd a tölteléket.

Egy serpenyőben kockára vágott vöröshagymát pirítok üvegesre, aztán rászórom a vékonyra felkarikázott kolbászt, és a kolbászkarikákhoz hasonló méretűre kockázott kalifornia paprikákat (csak pirosat, vagy pirosat, zöldet vegyesen, mindkét változat pompás színhatás), és kevés vízzel megpárolom.

A tojásokat felütöm egy tálban, és felverem, sózom, borsozom, fokhagymanyomóval belenyomom a négy gerezdet, és belekeverem a tejfölt is. Ezzel öntöm nyakon a kolbászos-paprikát, így sütöm tovább.

Végül megszórom az apróra vágott petrezselyemmel és snidlinggel, és átforgatom még az egészet a serpenyőben.

Aztán megtöltöm a bagett-csónakokat, és az egészet be a 200 fokos sütőbe egy tepsin úgy 10 percre. Ha megpirult a bagettek széle, és roppan harapáskor, akkor jó munkát végeztem, és az uram megdícsér a finom vacsoráért.