Kagylós pizza avagy Pizza Mare

Aki nem bírja a pizzafutárokat, ahogy én sem, aki évekig az voltam és nemigen bírom magam, az bírni fogja ezt a sajátsütésű kagylóst, ami nálam Pizza Mare.

A(z) kagylós pizza avagy Pizza Mare elkészítése

Nagy tálban keverd tésztává a tésztához-valókat. (Az élesztőt előbb futtasd fel kevés langyos vízben, úgy tedd a többihez.)

Tedd félre 1 órára, meleg helyre, letakarva megkelni.

Ha feljött a tészta, nyújtsd ki pizza-alakúra.

Emeled át egy nagy lapos tepsire (én azt használom, ami a konyhai sütőmben alapon van), de tegyél alá sütőpapírt, hogy ne tapadjon le.

Süsd elő a tésztát magas hőfokon (220 felett :P).

Közben forralj vizet, és dobd bele a fekete kagylókat, ha már buzog. Csak zokat dobd, amik nincsenek szétnyílva, és ha 5 perc után kiveszed szűrőkanállal, csak azokat tartsd meg, amik kinyíltak, a többi szigorúan kuka. A kagylók héja is kuka.

A pizzakorong eddigre elősült, vedd ki, kend meg jól paradicsomszósszal, szórd rá a megpucolt feket kagylót, aztán az olíva-, és a kapribogyót.

Vissza a sütőbe, 220 fokra, 40 percre.

És eheted.