Cukormentes egzotikus gyümölcsleves bárányfelhővel

Az egzotikus gyümölcslevesben az a jó, hogy mindig szezonja van. Tejszínnel készítem és tojáshabgaluskával, de cukor nélkül, nyírfacukorral. Ez nem édes méreg.

A(z) cukormentes egzotikus gyümölcsleves bárányfelhővel elkészítése

Felütöm az összes tojást, és szétválasztom fehérjére és sárgájára.

Az 5 tojássárgáját összekeverem 5 dl tejjel és 5 evőkanál nyírfacukorral, és egy lábasban összeforralom.

Az 5 tojásfehérjét habbá verem úgy, hogy 1 evőkanál nyírfacukrot apránként adagolok hozzá.

Ha kész, evőkanállal galuskákat szaggatok a habból, és a forró tejben megúsztatom mindkét oldalukat. Aztán kimerem őket egy tányérra, és ott várnak tálalásig.

A mangót hámozom, magját kivéve kockázom, és a magókockákat meg az ananászbefőtt kockákat a még mindig forró tejbe dobom. Kivéve azt az egy-egy tucat kockát, amit majd tálaláshoz dobok a levesbe.

A levest fűszerezem a reszelt citromhéjjal, a vaníliarúd késsel kikapart belével és a fahéjjal, így főzöm közepes lángon úgy negyed órát.

Akkor leveszem a tűzről, és botmixerrel simára keverem a levest.

Most adom hozzá a tejszínt úgy, hogy előbb kis tálba öntöm, abba merek a forró levesből, és az így meglangyosított tejszínt öntöm a meleg levesbe, hogy ne kapja össze.

Az egzotikus gyümölcsleves mostmár kész, csak hülnie kell picit. Tálaláskor beleszórom a félretett egy-egy tucatnyi gyümölcsöt vegyesen a tányérokba, rájuk merem a levest, aztán a tojáshabgaluskákat a levesfelszínekre porciózom, és az egészet meghintem mandulaforgáccsal. Hmmm.