Csontlében főtt zöldborsóleves vajas galuskával

A csontlében főtt zöldborsóleves vajas galuskával egy könnyű, de mégis gazdag zöldborsóleves változat, a pirospaprikától étvágygerjesztően magyaros színnel.

A(z) csontlében főtt zöldborsóleves vajas galuskával elkészítése

Egy nagy lábasba teszem a húsos csontot, és felengedem egészen vízzel, magas lángon tűzre teszem. A fővés közben keletkező habját folyamatosan leszűröm.

Közben egy serpenyőbe kevés olajat öntök, a vöröshagymát apróra kockázva rászórom, és a karikára vágott sárgarépát, fehérrépát, kiskockára vágott zellert megdinsztelem.

Ha megdinszteltem, sózom, borsozom, pirospaprikázom.

A petrezselyemzöldjét felaprózom, és a zöldségekre szórom.

A csont alatt lejjebb veszem a lángot, belekanalazom a dinsztelt zöldséget, és beleöntöm a zöldborsószemeket is. Főzöm tovább a levest, és közben összekeverem a vajasgaluska hozzávalót egy tálban.

Ha a zöldborsó szinte megpuhult, magasra veszem a lángot, hogy lobogjon a leves, és egy kiskanállal beleszaggatom a vajasgaluska tésztát a forró vízbe.

Amire a galuskák feljönnek a leves felszínére, ami pár perc kérdése, addigra a zöldborsó is teljesen megpuhul, és a levest már lehet is tálalni.

Recept Menü

Recept Kategóriák

Csontlében főtt zöldborsóleves vajas galuskával hozzávalók

A leveshez:

  • 1 db húsos sertéscsont
  • 2 marék zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa petrezselyemzöldjével
  • 1 zellergumó
  • pirospaprika
  • bors
  • olaj

A galuskához:

  • 4 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 4 dkg liszt
  • 1 csipet só

recept.hu közösség