Csontlében főtt zöldborsóleves vajas galuskával
A csontlében főtt zöldborsóleves vajas galuskával egy könnyű, de mégis gazdag zöldborsóleves változat, a pirospaprikától étvágygerjesztően magyaros színnel.
A(z) csontlében főtt zöldborsóleves vajas galuskával elkészítése
Egy nagy lábasba teszem a húsos csontot, és felengedem egészen vízzel, magas lángon tűzre teszem. A fővés közben keletkező habját folyamatosan leszűröm.
Közben egy serpenyőbe kevés olajat öntök, a vöröshagymát apróra kockázva rászórom, és a karikára vágott sárgarépát, fehérrépát, kiskockára vágott zellert megdinsztelem.
Ha megdinszteltem, sózom, borsozom, pirospaprikázom.
A petrezselyemzöldjét felaprózom, és a zöldségekre szórom.
A csont alatt lejjebb veszem a lángot, belekanalazom a dinsztelt zöldséget, és beleöntöm a zöldborsószemeket is. Főzöm tovább a levest, és közben összekeverem a vajasgaluska hozzávalót egy tálban.
Ha a zöldborsó szinte megpuhult, magasra veszem a lángot, hogy lobogjon a leves, és egy kiskanállal beleszaggatom a vajasgaluska tésztát a forró vízbe.
Amire a galuskák feljönnek a leves felszínére, ami pár perc kérdése, addigra a zöldborsó is teljesen megpuhul, és a levest már lehet is tálalni.