Csirkehúsos gombaleves fokhagymás-tejfölös habarásban

A gomba is, meg persze a csirke is fehérje, ezért a kettő együtt igen laktató ételt eredményez. Fokhagymás-tejfölös habarással még gazdagabb a végeredmény.

A(z) csirkehúsos gombaleves fokhagymás-tejfölös habarásban elkészítése

A csirkemellet felkockázom.

Ha van otthon korábbról zöldséglevem, azt használom, ha nincs, répából, petrezselyemből, zellerből, karalábéból, vöröshagymából és kelkáposztából főzök annyit, hogy két litert fel tudjak használni belle ehhez a leveshez.

Egy nagy fej vöröshagymát apróra kockázok, olajon üvegesre pirítok.

Rádobom a csirkehúst, és összeforgatva együtt pirítom őket tovább.

Ha kieresztette a levét, sózom, borsozom, majorannázom, és a fedő alá fakanalat téve vízzel párolom.

Közben felkockázom a kaliforniai paprikát, paradicsomot, gombát, és azt is a párolódó csirkére dobom, ha kell a vizét pótolom.

Amikor a csirke már puha, akkor öntöm fel a két liter zöldséglével, és az egészet összeforralom.

A fokhagymát a tejfölbe kinyomom fokhagymanyomóval, és lisztet keverve bele habarást készítek.

A habarásba forró levest merek, azzal felmelegítve öntöm bele aztán a fokhagymás-tejfölt a levesbe.

És már lehet is asztalhoz ülni!