Csipkebogyós-mézes sütemény

A csipkebogyós-mézes sütemény igazi vitaminbomba. Nem a leglátványosabb, de teljeskiőrlésű lisztből is sülhet, ami miatt egészségesebb, mint a legtöbb édesség.

A(z) csipkebogyós-mézes sütemény elkészítése

Sima tésztává összedolgozzuk előbb a tojásokat, a vajat, a tejet és a mézet, aztán a sütőporral elkevert lisztet, a cukrot és a mézeskalács fűszerkeveréket.

A tésztából cipót gyúrunk, folpackba csomagoljuk, és egy órára hűtőszekrénybe tesszük.

A tésztát kettéválasztjuk, és az egyik felét belesimítjuk egy belisztezett, nagy, lapos tepsibe úgy, hogy még egy ugyanolyan vastag tésztalap elférjen majd rajta.

Rákenjük a csipkebogyólekvárt, megszórjuk csipkebogyóhússal, aztán a nyújtófára csavarjuk, és a segítségével rágörgetjük a csipkebogyóra a tészta másik felét.

A tetejét bekenjük egy tojás sárgájával, és előmelegített 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük.

Ha kihűlt, csokoládémázzal bevonjuk és hűtőbe tesszük, hogy rádermedjen.

Zserbóméretű, hosszúkás szeletekre vágjuk.