Citromos túrótorta
Citrom és túró együtt. Ez már majdnem világbéke! És ha magamnak sütöm, bennem biztosan béke lesz. Meg abban is, aki megkóstolja, legalább arra a kis időre...
A(z) citromos túrótorta elkészítése
A tojásokat szétválasztom sárgájára és fehérjére, a sárgájához egy tálban cukrot keverek, a fehérjét pedig egy másik tálban kemény habbá verem.
A sárgájához lisztet keverek, aztán óvatos mozdulatokkal beleforgatom a habosra vert fehérjét is.
A tortaformát kivajazom, kilisztezem, és belekanalazom a masszát. 180 fokon 15 percen át sütöm.
Közben a citromokat - két citrom kivételével - kifacsarom egy citromfacsaróval, és a zselatint 3 evőkanál porcukorral feloldom a citromlében. Amíg sütőből kivett piskóta kihül, addig kihül a zselatin is.
Most a tejszínből verek kemény habot, aztán megcukrozom, és hozzáadom a túrót. Ezt a túrókrémet halmozom a kihült piskóta tetejére.
A kihült citromos zselatint a túrókrém tetejére csurgatom.
A megmaradt két citromot vékonyan felkarikázom, és három evőkanál kristálycukrot téve egy serpenyőbe, magas lángon megkandírozom.
A kandírozott citromkarikákat a tortaforma pereme mentén körberakom a citromos zselatin tetején.
A tortát hűtőbe teszem, és néhány óra múlva, amikor megdermedt, előveszem, és felszeletelem.