Citromjoghurtos fahéjleves

Kedvelem a bolondos ételeket, s mert ebben főként magamra vagyok utalva, ki is találok magamnak olyanokat, mint a citromjoghurtos fahéjleves.

A(z) citromjoghurtos fahéjleves elkészítése

Lábasban 1 evőkanál olajon 2 evőkanál kristálycukrot hevítek.

Amikor már kicsit karamellás, félpohár hidegvízzel lehűtöm, és rákanalazom az őrölt fahéjat, aztán a forró, cukros fahéjat felöntöm fél liter tejszínnel, őssze is forralom.

Egy vaníliarúd belsejét belekaparom, és 2 mokkáskanál őrölt szegfűszeggel is megszórom.

Ha a forrás leállt (persze a tűzről levét után), akkor belekanalzok 2 pohár citromjoghurtot a tejszínes fahéjlevesbe, és belereszelem egy alaposan megmosott citrom héját.

Nyers, kockázott alma kerülhet bele levesbetétnek, de magában is kanalazható.

Friss és bolondos leves kerekedett.