Citromjoghurtos fahéjleves
Kedvelem a bolondos ételeket, s mert ebben főként magamra vagyok utalva, ki is találok magamnak olyanokat, mint a citromjoghurtos fahéjleves.
A(z) citromjoghurtos fahéjleves elkészítése
Lábasban 1 evőkanál olajon 2 evőkanál kristálycukrot hevítek.
Amikor már kicsit karamellás, félpohár hidegvízzel lehűtöm, és rákanalazom az őrölt fahéjat, aztán a forró, cukros fahéjat felöntöm fél liter tejszínnel, őssze is forralom.
Egy vaníliarúd belsejét belekaparom, és 2 mokkáskanál őrölt szegfűszeggel is megszórom.
Ha a forrás leállt (persze a tűzről levét után), akkor belekanalzok 2 pohár citromjoghurtot a tejszínes fahéjlevesbe, és belereszelem egy alaposan megmosott citrom héját.
Nyers, kockázott alma kerülhet bele levesbetétnek, de magában is kanalazható.
Friss és bolondos leves kerekedett.