Citromjoghurtos cseresznyeleves

Kedvelem a bolondos ételeket, s mert ebben főként magamra vagyok utalva, ki is találok magamnak olyanokat, mint a citromjoghurtos cseresznyeleves.

A(z) citromjoghurtos cseresznyeleves elkészítése

A cseresznye szemeket negyedelem (persze magkivét után, de hámozni nem kell).

Nyeles serpenyőben 1 evőkanál olajon 2 evőkanál kristálycukrot hevítek.

Amikor már kicsit karamellás, félpohár hidegvízzel lehűtöm, és rádobom a cseresznyét, így párolom addig, amíg a gyümölcs elfővi a vizet maga alól. De vigyázni kell, hogy a cseresznyenegyedek ne essenek szét. Ha túlpuhulni látszanak, inkább hagyjuk abba a párolást (túl sok vizet tettünk alájuk).

Akkor aztán egy lábasba átöntöm a cukros, enyhén karamelizált cseresznyét, és fél liter tejszínnel felöntöm, őssze is forralom.

Egy vaníliarúd belsejét belekaparom, és 2 mokkáskanál őrölt fahéjjal is megszórom.

Ha a forrás leállt (persze a tűzről levét után), akkor belekanalazok 2 pohár citromjoghurtot a tejszínes cseresznyelevesbe, és belereszelem egy alaposan megmosott citrom héját.

Friss és bolondos leves kerekedett.