Boros-szőlős szarvaspörkölt

Ha már borban főzöm a szarvast - mert van, hogy így teszek - akkor miért ne adjam hozzá a bor eredeti változatát, a szőlőt is végül? Hát én bizony hozzáadom!

A(z) boros-szőlős szarvaspörkölt elkészítése

Nálam a bor olyan, hogy mindig megkívánja a szőlőt is. Akkor is, ha iszom, akkor is, ha főzök vele. Ez egy ilyen tulajdonság. Harmonalizáció :Ö

Namármost avörösboros szarvaspörkölt, ami nagyritkán a mi asztalunkra is kerül, vörösborral fő ugyebár. És nálam szőlővel is. Így:

A felkockázott, olajon üvegesre pirított vöröshagymára ráporciózom a felkockázott szarvashúst.

Megfűszerezem (só, bors, majoranna, pirospaprika, fokhagymabors), és fedő alatt bő vízben, kis lángon főzni kezdem.

Amikor félpuha a szarvashús, apróra vágott fokhagymát szórok rá, és felöntöm a borral.

Legvégül szórom rá a szőlőszemeket, azokkal csak épphogy egy kicsit együtt főzöm, inkább csak a forró pörkölt gőzében párolom.

Fagyasztott burgonyakrokettet hevítek hozzá körítés gyanánt.