Vörösboros szarvaspörkölt füstölt szalonnával

A szarvaspörkölt egyik jófajta változata, ha füstölt szalonnával együtt, vörösborral felöntve főzzük. Köríteni kiskagylótésztával szoktam.

A(z) vörösboros szarvaspörkölt füstölt szalonnával elkészítése

Vágjuk fel a vöröshagymákat kockákra, pirítsuk meg olajon egy lábasban.

Kockázzuk fel a szarvashúst, és dobjuk a hagymára.

Sózzuk, fűszerezzük őrölt pirospaprikával, őrölt feketeborssal, őrölt köménnyel.

Vágjuk fel a paradicsomot is kockákra, és azt is dobjuk a fűszeres szarvashúsra.

Öntsük fel annyi vízzel, hogy kétujjnyival a hús teteje fölött legyen a víz felszíne.

Lefedve főzzük így egy és negyed órát. Akkor dobjuk rá a kockára vágott füstölt szalonnát.

Így főzzük további negyed órán át. Akkor meglocsoljuk alaposan száraz vörösborral a jobbikból, és puhára főzzük.

Ha megpuhult a szarvashús, kiskagylótésztával szoktam köríteni, aki bíja még erősebben, annak zöldpaprika külön is jár hozzá.