Vörösboros szarvaspörkölt füstölt szalonnával
A szarvaspörkölt egyik jófajta változata, ha füstölt szalonnával együtt, vörösborral felöntve főzzük. Köríteni kiskagylótésztával szoktam.
A(z) vörösboros szarvaspörkölt füstölt szalonnával elkészítése
Vágjuk fel a vöröshagymákat kockákra, pirítsuk meg olajon egy lábasban.
Kockázzuk fel a szarvashúst, és dobjuk a hagymára.
Sózzuk, fűszerezzük őrölt pirospaprikával, őrölt feketeborssal, őrölt köménnyel.
Vágjuk fel a paradicsomot is kockákra, és azt is dobjuk a fűszeres szarvashúsra.
Öntsük fel annyi vízzel, hogy kétujjnyival a hús teteje fölött legyen a víz felszíne.
Lefedve főzzük így egy és negyed órát. Akkor dobjuk rá a kockára vágott füstölt szalonnát.
Így főzzük további negyed órán át. Akkor meglocsoljuk alaposan száraz vörösborral a jobbikból, és puhára főzzük.
Ha megpuhult a szarvashús, kiskagylótésztával szoktam köríteni, aki bíja még erősebben, annak zöldpaprika külön is jár hozzá.