Tejszínes-csirkés penne pirított tört törökmogyoróval
A tejszínes-csirkés penne pirított tört törökmogyoróval a húsos változata a vega tejszínes-fokhagymás penne receptemnek. Mert néha kell a hús...
A(z) tejszínes-csirkés penne pirított tört törökmogyoróval elkészítése
A fokhagymát hártyavékony szeletekre kell szelni, és egy serpenyőben felönteni tejszínnel.
A tejszínt sózni, borsozni kell, a bazsalikom- és az oregánóleveleket apróra beletépkedni.
A csirkemellet apró kockákra kell vágni, és külön serpenyőben, kevés olajon fehérre pirítani.
Ha már ugrósak, bele kell tenni őket a tejszínbe, hozzá egy nagy kanál étkezési keményítőt, és az egészet lassan, amíg elkészül a tészta, összeforralni.
A tésztához fel kell forralni a vizet, kevés olajat, sót, aztán a száraztésztát bele.
Amíg forr, kevés olajon meg kell pirítani a tört törökmogyorókat. Csak addig szabad tűzön tartani, amíg már elkezd enyhén barnás szinük lenni, különben megkeseredenek.
A tésztát, ha megfőtt, hideg víz alatt le kell szűrni.
Ha minden kész, a tányér tésztára kell merni a tejszínes-csirkés öntetet, és megszórni pirított tört törökmogyoróval.