Tejszínes-csirkés penne pirított tört törökmogyoróval

A tejszínes-csirkés penne pirított tört törökmogyoróval a húsos változata a vega tejszínes-fokhagymás penne receptemnek. Mert néha kell a hús...

A(z) tejszínes-csirkés penne pirított tört törökmogyoróval elkészítése

A fokhagymát hártyavékony szeletekre kell szelni, és egy serpenyőben felönteni tejszínnel.

A tejszínt sózni, borsozni kell, a bazsalikom- és az oregánóleveleket apróra beletépkedni.

A csirkemellet apró kockákra kell vágni, és külön serpenyőben, kevés olajon fehérre pirítani.

Ha már ugrósak, bele kell tenni őket a tejszínbe, hozzá egy nagy kanál étkezési keményítőt, és az egészet lassan, amíg elkészül a tészta, összeforralni.

A tésztához fel kell forralni a vizet, kevés olajat, sót, aztán a száraztésztát bele.

Amíg forr, kevés olajon meg kell pirítani a tört törökmogyorókat. Csak addig szabad tűzön tartani, amíg már elkezd enyhén barnás szinük lenni, különben megkeseredenek.

A tésztát, ha megfőtt, hideg víz alatt le kell szűrni.

Ha minden kész, a tányér tésztára kell merni a tejszínes-csirkés öntetet, és megszórni pirított tört törökmogyoróval.

Recept Menü

Recept Kategóriák

Tejszínes-csirkés penne pirított tört törökmogyoróval hozzávalók

  • 40 dkg csirkemell
  • 40 dkg penne tészta
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 50 dl tejszín
  • 1 púpozott evőkanál étkezési keményítő
  • 4 púpozott evőkanál tört törökmogyoró
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 1 csokor friss oregánó
  • olívaolaj
  • őrölt rózsabors

recept.hu közösség