Tejfölös sertéspörkölt combból

Ha maradt csonté korábbról, akkor szeretem főzni a sertéspörköltet, mert az adja meg az ízét. És mindig combból készítem, mert az a legomlósabb.

A(z) tejfölös sertéspörkölt combból elkészítése

A hagymát felkockázom, olajon üvegesre pirítom egy jó nagy átmérőjű lábasban.

A sertéscombot felkockázom, ugrósra pirítom.

Megsózom, megborsozom alaposan, hozzáadom a babérleveleket is. Csontlével felöntöm.

Fedő alatt párolom, puhítom. A levet, ha kell, pótlom. (Vízzel is lehet.)

Amikor a hús már majdnem szálaira omlik, elkészítem a tejfölös habarást: 1 nagy evőkanál lisztet 4 dl tejfölben csomómentesre keverek.

A habarásba merek egy keveset a fővő sertés levéből, hogy átmelegítsem a habarást, így az majd nem kap össze.

Óvatosan beleadagolom a hababarást a sertéshús mellé, összeforgatom, összeforralom.

Főtt csigatésztával vagy galuskával, hagymás paradicsomsalátával teljes a lakoma.