Tejfölös gombaleves füstölt tarjával
Ha sok csonté marad korábbról, akkor szeretem főzni a tejfölös gombalevest, mert az adja meg az alapízét. De a füstölt tarja is sokat hozzátesz...
A(z) tejfölös gombaleves füstölt tarjával elkészítése
A hagymát felkockázom, olajon üvegesre pirítom egy jó nagy átmérőjű lábasban.
A füstölt tarját felkockázom, kicsit megpirítom.
Megsózom, megborsozom alaposan, hozzáadom a babérleveleket is. Csontlével felöntöm.
Fedő alatt párolom, puhítom. A levet, ha kell, pótlom. (Vízzel is lehet.)
A felszeletelt gombákat félidőnél adom hozzá.
Amikor a hús már puha, elkészítem a tejfölös habarást: 1 nagy evőkanál lisztet 4 dl tejfölben csomómentesre keverek.
A habarásba merek egy keveset a fővő levesből, hogy átmelegítsem a habarást, így az majd nem kap össze.
Óvatosan beleadagolom a hababarást a gombalevesbe, és összeforralom vele.
Tálaláskor tejfölt kanalazok a tányér levesre, így lesz tökéletes.