Tejfölös gombaleves füstölt tarjával

Ha sok csonté marad korábbról, akkor szeretem főzni a tejfölös gombalevest, mert az adja meg az alapízét. De a füstölt tarja is sokat hozzátesz...

A(z) tejfölös gombaleves füstölt tarjával elkészítése

A hagymát felkockázom, olajon üvegesre pirítom egy jó nagy átmérőjű lábasban.

A füstölt tarját felkockázom, kicsit megpirítom.

Megsózom, megborsozom alaposan, hozzáadom a babérleveleket is. Csontlével felöntöm.

Fedő alatt párolom, puhítom. A levet, ha kell, pótlom. (Vízzel is lehet.)

A felszeletelt gombákat félidőnél adom hozzá.

Amikor a hús már puha, elkészítem a tejfölös habarást: 1 nagy evőkanál lisztet 4 dl tejfölben csomómentesre keverek.

A habarásba merek egy keveset a fővő levesből, hogy átmelegítsem a habarást, így az majd nem kap össze.

Óvatosan beleadagolom a hababarást a gombalevesbe, és összeforralom vele.

Tálaláskor tejfölt kanalazok a tányér levesre, így lesz tökéletes.