Tejben pácolt pulyka spenótos salátával

A pulykasali egyik ínyenc változata a tejben pácolt pulykából kevert spenótos saláta, friss, nem pedig pácolt zöldségekkel persze.

A(z) tejben pácolt pulyka spenótos salátával elkészítése

A pulykamellfilét csíkokra vágom, és egy üvegtálba teszem, amelyikben majd hűthetem pár órát a pácban.

Felöntöm tejjel olívaolajjal, 2 fehérrépát belereszelek nagylyukú reszelőn. Petrezselyem és snidling szecskákkal megszórom. Megsózom és fokhagymaborsot öntök rá.

Ha úgy van, egész éjjelre pécban hagyom a hűtőben, alufólia alatt, de minimum 5 órát mindenképp várok, hogy átvegye a pulyka a tejes pác aromáját.

Aztán egy serpenyőben kisütöm, folymatos kevergetés mellett, hogy oda ne kapjon.

Aztán a salátás tálban összekeverem a salátához valókat, spenótleveleket, nagylyukú reszelőn lereszelt sárgarépát, retket, zellert, karalábét, 2 pohár joghurtban, 2 deci majonézes kertész salátaöntetben és 1/2 deci olívaolajban.

Ebbe kanalazom át a sült pulykát.

Recept Menü

Recept Kategóriák

Tejben pácolt pulyka spenótos salátával hozzávalók

A pácolt pulykához:

  • 1/2 kg pulykamell filé
  • 1 l tej
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 sárgarépa
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1/2 csokor snidling
  • fokhagymabors

A salátához:

  • 1 zacskó spenót
  • 1 sárgarépa
  • 4 retek
  • 1/2 fej zeller
  • 1/2 fej karalábé
  • 2 deci majonézes kertész salátaöntet
  • 2 pohár joghurt
  • 1/2 deci olívaolaj

recept.hu közösség