Tejben pácolt lazac citromfüves salátával
A lazacsali egyik ínyenc változata a tejben pácolt lazacból kevert citromfüves saláta, friss, nem pedig pácolt zöldségekkel persze.
A(z) tejben pácolt lazac citromfüves salátával elkészítése
A lazacfilét csíkokra vágom, és egy üvegtálba teszem, amelyikben majd hűthetem pár órát a pácban.
Felöntöm tejjel olívaolajjal, 2 fehérrépát belereszelek nagylyukú reszelőn. Petrezselyem és snidling szecskákkal megszórom. Megsózom és citromborsot öntök rá.
Ha úgy van, egész éjjelre pácban hagyom a hűtőben, alufólia alatt, de minimum 5 órát mindenképp várok, hogy átvegye a lazac a tejes pác aromáját.
Aztán egy serpenyőben kisütöm, folyamatos kevergetés mellett, hogy oda ne kapjon.
Aztán a salátás tálban összekeverem a salátához valókat, citromfűleveleket, nagylyukú reszelőn lereszelt sárgarépát, retket, zellert, karalábét, 2 pohár joghurtban, 2 deci majonézeses salátaöntetben és 1/2 deci olívaolajban.
Ebbe kanalazom át a sült lazacot.