Tejben pácolt csirke rukkolás salátával

A csirkesali egyik ínyenc változata a tejben pácolt csirkéből kevert rukkolás saláta, friss, nem pedig pácolt zöldségekkel persze.

A(z) tejben pácolt csirke rukkolás salátával elkészítése

A csirkemellfilét csíkokra vágom, és egy üvegtálba teszem, amelyikben majd hűthetem pár órát a pácban.

Felöntöm tejjel olívaolajjal, 2 fehérrépát belereszelek nagylyukú reszelőn. Petrezselyem és snidling szecskákkal megszórom. Megsózom és fokhagymaborsot öntök rá.

Ha úgy van, egész éjjelre pácban hagyom a hűtőben, alufólia alatt, de minimum 5 órát mindenképp várok, hogy átvegye a csirke a tejes pác aromáját.

Aztán egy serpenyőben kisütöm, folymatos kevergetés mellett, hogy oda ne kapjon.

Aztán a salátás tálban összekeverem a salátához valókat, rukkolaleveleket, nagylyukú reszelőn lereszelt sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét, 2 pohár joghurtban, 2 deci majonézes kertész salátaöntetben és 1/2 deci olívaolajban.

Ebbe kanalazom át a sült csirkét.

Recept Menü

Recept Kategóriák

Tejben pácolt csirke rukkolás salátával hozzávalók

A pácolt csirkéhez:

  • 1/2 kg csirkemellfilé
  • 1 l tej
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 fehérrépa
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1/2 csokor snidling
  • fokhagymabors

A salátához:

  • 1 zacskó rukkola
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1/2 fej zeller
  • 1/2 fej karalábé
  • 2 deci majonézes kertész salátaöntet
  • 2 pohár joghurt
  • 1/2 deci olívaolaj

recept.hu közösség