Tarjás-gombás töltött melegszendvics

A töltött melegszendvics több, mint egy sima, mert kiadósabb, és több, mint egy rántotta, mert ropogósabb. A tarjás-gombás változat az egyik kedvenc nálunk.

A(z) tarjás-gombás töltött melegszendvics elkészítése

A melegszendvicsnek nálunk komoly kultusza van, mert nem veszik össze a múzsával az elkészíésére fordított időn, viszont nagyon finom is meg laktató is ud lenni a JÓ melegszendvics. Ez a töltött fajta garantáltan ilyen. a kényes ízlésű uram garantálja.

A minibagettekből csónakokat készítek úgy, hogy a tetejüket hosszában levágom, de nem a csücskökig, hanem beljebb kezdve a vágatot, aztán kivájom a kenyérbelet, hogy oda tölthessem majd a tölteléket.

Egy serpenyőben kockára vágott vöröshagymát pirítok üvegesre, aztán rászórom a felkockázott tarját, és a vékony szeletekre vágott gombát, és kevés vízzel megpárolom.

A tojásokat felütöm egy tálban, és felverem, sózom, borsozom, fokhagymanyomóval belenyomom a négy gerezdet, és belekeverem a tejfölt is. Ezzel öntöm nyakon a tarjás-gombát, így sütöm tovább.

Végül megszórom az apróra vágott petrezselyemmel és snidlinggel, és átforgatom még az egészet a serpenyőben.

Aztán megtöltöm a bagett-csónakokat, és az egészet be a 200 fokos sütőbe egy tepsin úgy 10 percre. Ha megpirult a bagettek széle, és roppan harapáskor, akkor jó munkát végeztem, és az uram megdícsér a finom vacsoráért.