Szarvaspörkölt füstölt szalonnával
A szarvaspörkölt egyik jófajta változata, ha füstölt szalonnával együtt főzzük. Krokettel, áfonyalekvárral teljes az élmény.
A(z) szarvaspörkölt füstölt szalonnával elkészítése
Vágjuk fel a vöröshagymákat kockákra, pirítsuk meg olajon egy lábasban.
Kockázzuk fel a szarvashúst, és dobjuk a hagymára.
Sózzuk, fűszerezzük őrölt pirospaprikával, egész feketeborssal, egész rózsaborssal, egész köménnyel.
Vágjuk fel a paradicsomot is kockákra, és azt is dobjuk a fűszeres szarvashúsra.
Öntsük fel annyi vízzel, hogy kétujjnyival a hús teteje fölött legyen a víz felszíne.
Lefedve főzzük így egy és negyed órát. Akkor dobjuk rá a kockára vágott füstölt szalonnát.
Így főzzük további fél órán át.
Ha megpuhult a szarvashús, frissen kisütött krokettel és gyümölcsdarabbokkal teli áfonyalekvárral tálaljuk a teljes élmény eléréséért.