Szarvaspörkölt füstölt szalonnával csípősen

A szarvaspörkölt egyik jófajta változata, ha füstölt szalonnával együtt főzzük, különösen pedig akkor jó, ha igen csípősen. Köretnek a tört krumpli vált be.

A(z) szarvaspörkölt füstölt szalonnával csípősen elkészítése

Vágjuk fel a vöröshagymákat kockákra, pirítsuk meg olajon egy lábasban.

Kockázzuk fel a szarvashúst, és dobjuk a hagymára.

Sózzuk, fűszerezzük őrölt pirospaprikával, őrölt feketeborssal, őrölt köménnyel.

Vágjuk fel a paradicsomot is kockákra, és azt is dobjuk a fűszeres szarvashúsra.

A szárított pirospaprikákat karikázzuk fel vékonyra, a cseresznyepaprikákat csak tépjük le a csumáikról, és negyedeljük el. Magjukkal együtt dobjuk a paprikákat a fűszeres szarvashúsra.

Két kanál mustárt is kanalazzunk a vadhúsra.

Öntsük fel annyi vízzel, hogy kétujjnyival a hús teteje fölött legyen a víz felszíne.

Lefedve főzzük így egy és negyed órát. Akkor dobjuk rá a kockára vágott füstölt szalonnát.

Így főzzük további fél órán át.

Ha megpuhult a szarvashús, asztalhoz! Köretnek a tört krumpli vált be, ehhez az extra csípős szarvaspörkölt változathoz.