Szarvaspörkölt fokhagymásan
A szarvaspörkölt egyik jófajta változata, ha fokhagymásan készítjük el. Párolt rizzsel körítve, kovászos uborkával kínálva lesz emlékezetes az élmény.
A(z) szarvaspörkölt fokhagymásan elkészítése
Vágjuk fel a vöröshagymákat kockákra, pirítsuk meg olajon egy lábasban.
Kockázzuk fel a szarvashúst, és dobjuk a hagymára.
Sózzuk, fűszerezzük őrölt pirospaprikával, őrölt fokhagymabors.
Vágjuk fel a paradicsomot is kockákra, és azt is dobjuk a fűszeres szarvashúsra.
A szárított fokhagymákat fokhagymanyomóval passzírozzuk ki, és jól fokhagymázzuk meg vele a szarvashúst.
Öntsük fel annyi vízzel, hogy kétujjnyival a hús teteje fölött legyen a víz felszíne.
Lefedve főzzük így bő két órát.
Ha megpuhult a szarvashús, párolt rizzsel körítve, kovászos uborkával tálalva lesz emlékezetes az élmény.