Szarvaspörkölt fokhagymásan

A szarvaspörkölt egyik jófajta változata, ha fokhagymásan készítjük el. Párolt rizzsel körítve, kovászos uborkával kínálva lesz emlékezetes az élmény.

A(z) szarvaspörkölt fokhagymásan elkészítése

Vágjuk fel a vöröshagymákat kockákra, pirítsuk meg olajon egy lábasban.

Kockázzuk fel a szarvashúst, és dobjuk a hagymára.

Sózzuk, fűszerezzük őrölt pirospaprikával, őrölt fokhagymabors.

Vágjuk fel a paradicsomot is kockákra, és azt is dobjuk a fűszeres szarvashúsra.

A szárított fokhagymákat fokhagymanyomóval passzírozzuk ki, és jól fokhagymázzuk meg vele a szarvashúst.

Öntsük fel annyi vízzel, hogy kétujjnyival a hús teteje fölött legyen a víz felszíne.

Lefedve főzzük így bő két órát.

Ha megpuhult a szarvashús, párolt rizzsel körítve, kovászos uborkával tálalva lesz emlékezetes az élmény.