Sült sajtos-fokhagymás padlizsán
A sült zöldségek fűszerezett fokhagymás-joghurttal leöntve, sajttal megszórva a zabálnivaló kategóriába tartoznak. Ahogy a sült sajtos-fokhagymás padlizsán is.
A(z) sült sajtos-fokhagymás padlizsán elkészítése
Felkarikázom a padlizsánokat ujjnyi vastag szeletekre.
Készítek egy finom joghurtos krémet, amit majd a padlizsánokra kenek. Ehhez a joghurtot egy tálba öntöm.
Fokhagymanyomóval péppé nyomom egy fél fej szárított fokhagyma gerezdjeit, és a joghurthoz adom.
Megszórom aprított petrezselyemmel és oregánóval (lehetőleg mindkettő legyen friss).
A joghurtba öntök 4 evőkanál olívaolajat és 4 evőkanál zsemlemorzsát, sózom, borsozom, és az egészet jól összekeverem.
Egy sütőpapírral kibélelet tepsibe teszem a padlizsán szeleteket.
Mindegyiket megkenem a fűszerezett fokhagymás-joghurttal és meghintem bőven kapribogyóval.
Végül az egészet alaposan megszórom reszelt Eidámi sajttql.
A tepsit lefedés nélkül, 180 fokos sütőbe csúsztatom, és 10-12 percig bent tartom a padlizsánokat.
Ha megsült, azonnal tálalom, mert frissen-forrón a legfinomabb.