Sült lila padlizsán raguhoz köretnek
Aki nem tudja mit kezdjen 40 dkg padlizsánnal a hűtőjében, ahogy én se szoktam, az süssön belőle sült lila padlizsánt. Raguhoz köretnek legjobb.
A(z) sült lila padlizsán raguhoz köretnek elkészítése
Teríts sütőpapírt egy tágas tepsibe.
Karikázd fel ujjnyi vastagságú lapokra a padlizsánokat, és állítsd fel a tepsiben a padlizsánsorokat.
A zsemlemorzsát, meg a fűszernövényeket (rukkola, snidling, bazsalikom, oregánó, fokhagyma) turmixold össze. Sózd, borsozd.
Adagold rá a padlizsánok tetejére, olívaoljjal megspékelve.
Mindegyik padlizsán tetejére tegyél Mozzarella sajt-sapkát.
Told be a forró sütőbe (220 felett :P).
Amikor a Mozzarella tejeskávészínű, a padlizsánok bőre meg ráncos, az kábé 10 perc, akkor kész a köret. Raguként elkészített húsok mellé, tejszínes tésztákra legjobb.