Sült alma-körtepüré bébiknek

Az alma-körtepüré alufóliába bugyolált, tepsiben sült almákból és körtékből mixelve natúran is nagyon finom és éppen bébiknek való összetételű.

A(z) sült alma-körtepüré bébiknek elkészítése

Ha itt a hozzátáplálás ideje, mert bébike igényli már az anyatej mellett, akkor jöhetnek a finom zöldség és gyümölcspépek.

Az alma-körtepüré tapasztalatom szerint akkor a legfinomabb, ha alufóliába bugyolálva, tepsiben sütöm meg hozzá a körtéket, nem pedig vízben, lábasban párolom a körtekockákat.

Ezért egy-egy szem almát és körtét - amit lehetőleg bio gazdától szerzek be - alaposan megmosok, félbevágok, és a magházát körtemagház-eltávolító késsel kivágom, aztán a fél almákat egyesével alufóliabugyorba csomagolom. A bugyor alatt azt értem, hogy nem szorosan csomagolom, hanem szellősen, hogy maradjon hely a sülés közben képződő gőznek, rés is, hogy kipárologjon, de ugyanakkor se az alma, se a körte ne száradjon ki.

Az alufólia-bugyorban fekvő almákat és körtéket befektetem egy tepsibe, és 220 fokon 20 percig sütöm. Még a sütés kezdetén egy pohár vizet öntök a tepsibe, hogy segítsem a párolódást.

Ha puhára sültek az almák és a körték, kibugyolálom őket az alufóliából, könnyedén lehúzom a héjukat, és a gyümölcshúst a bébiétel mixerben pürésítem, amíg teljesen sima püré nem lesz, alma- és körtedarabka mentesen.

Fűszerezni nem kell, sőt! Az így elkészített alma-körtepüré natúran is nagyon finom és éppen bébiknek való összetételű... Akár 6 hónapos kortól, ahogy a bébike kívánja.

A hőmérsékletet mindig ellenőrizzük, mielőtt etetni kezdjük a bébit! Csak kellemesen langyos pürét kanalazzunk a kis szájába!