Nyári őzpörkölt friss barackkal
Ezt a nyári őzpörkölt receptet barackszezonban főzöm - ha akkor épp hozzájutok őzhúshoz -, mert ennek a friss őszibarack a szíve-lelke.
A(z) nyári őzpörkölt friss barackkal elkészítése
Ezt a receptet barackszezonban főzöm - ha akkor épp hozzájutok őzhúshoz -, mert ennek a friss őszibarack a szíve-lelke.
Kockára vágott vöröshagymáimat üvegesre piírítom, tűzről lehúzva fűszerezem (őrölt pirospaprika, só, bors).
Az őzhúst minél kisebb kockára igyekszem felszeletelni, hogy a főzés végén beledobandó barackszemekkel jól harmonizáljanak majd a húsfalatok. Akkor aztán a vadat rádobom a hagymára.
Egy-egy marék borókabogyóval és egész rózsaborssal megadom az étel piros alapszínét, bogyós jellegét.
A pritaminpaprikák erét, magházát kivágom, a paradicsomét bennehagyom, hogy szaftosabb legyen a végeredmény, és minél kisebb cikkekre szeletelve hozzáadom őket a húshoz.
Vízzel alaposna felöntve, közepes lángon főzöm tovább, ha kell, a vizet pótlom közben, amíg a hús puha nem lesz.
Akkor aztán leveszem a fedőt, és rászórom az őszibarackot (meghámozva, kockára szeletelve), pár percig mág így együtt rotyogtatom az egészet.
A kész nyári őzpörköltet aztán frissen szaggatott nokedlivel tálalom, mert úgy igazán a finom :)