Nyári őzpörkölt friss barackkal

Ezt a nyári őzpörkölt receptet barackszezonban főzöm - ha akkor épp hozzájutok őzhúshoz -, mert ennek a friss őszibarack a szíve-lelke.

A(z) nyári őzpörkölt friss barackkal elkészítése

Ezt a receptet barackszezonban főzöm - ha akkor épp hozzájutok őzhúshoz -, mert ennek a friss őszibarack a szíve-lelke.

Kockára vágott vöröshagymáimat üvegesre piírítom, tűzről lehúzva fűszerezem (őrölt pirospaprika, , bors).

Az őzhúst minél kisebb kockára igyekszem felszeletelni, hogy a főzés végén beledobandó barackszemekkel jól harmonizáljanak majd a húsfalatok. Akkor aztán a vadat rádobom a hagymára.

Egy-egy marék borókabogyóval és egész rózsaborssal megadom az étel piros alapszínét, bogyós jellegét.

A pritaminpaprikák erét, magházát kivágom, a paradicsomét bennehagyom, hogy szaftosabb legyen a végeredmény, és minél kisebb cikkekre szeletelve hozzáadom őket a húshoz.

Vízzel alaposna felöntve, közepes lángon főzöm tovább, ha kell, a vizet pótlom közben, amíg a hús puha nem lesz.

Akkor aztán leveszem a fedőt, és rászórom az őszibarackot (meghámozva, kockára szeletelve), pár percig mág így együtt rotyogtatom az egészet.

A kész nyári őzpörköltet aztán frissen szaggatott nokedlivel tálalom, mert úgy igazán a finom :)